Hozzávalók:
- 15 dkg liszt /én teljes kiőrlésűvel szoktam készíteni/
- 15 dkg darált mák
- 2 tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- dél dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 db alma
- 8 dkg cukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű tetszőleges édesítő)
- 20 dkg magozott meggy (télen befőttből vagy fagyasztott meggyel is helyettesíthető)
- fahéj
- sütőpapír vagy liszt/margarin a forma kikenéséhez
Elkészítése:
Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a meggy kivételével összekeverjük a többi hozzávalóval. A formát margarinnal kikenjük, kilisztezzük, vagy sütőpapírral kibéleljük, a masszát egyenletesen beletöltjük, majd belenyomkodjuk a meggyet. 175 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszenek itt a Hatszínvirág blogon lévő tartalmak, csatlakozz a FB oldalamhoz, és a FB csoportomhoz, ahol minden nap harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel és az eseményeimről szóló infókkal várlak Benneteket. Ha van olyan barátnőd, barátod, ismerősöd, akinek úgy gondold, hogy tetszene, köszönöm ha megosztod az írásaim és meghívod őket is az oldalamra. 🙂
Szeretettel,
Mariann