Gyömbértea
Hozzávalók:
- 1 darabka gyömbér
- 1 liter víz
- 2-3 evőkanál méz
- 1 citrom leve
- 1-2 csipet fahéj
Elkészítése:
Reszeljük le a gyömbért, majd forrázzuk le forrásban lévő vízzel. Kb 5-7 percig áztassuk, majd szűrjük le. Mézzel, friss citrommal, kis fahéjjal ízesítjük, melyeket azután érdemes hozzáadni, hogy 70 fok alá hűlt, hogy a vitamintartalom ne károsodjon.
Mellékhatások: Vannak olyan esetek, amikor a gyömbér fogyasztása nem ajánlott. Például epegyulladás, epekő betegség esetén, és azoknál az eseteknél, amikor kerülni ajánlott a túl fűszeres ételeket-italokat (pl. májbetegségek, hasnyálmirigy gyulladás). Túlzott mennyiségű fogyasztása gyomorbántalmat okozhat, az arra érzékenyeknél válthat ki gyomorégést, hányingert. Akik szívgyógyszereket szednek, vagy véralvadási problémájuk van jobb ha előzetes orvosi konzultáció után fogyasztanak csak gyömbért, ugyanis a gyömbér a vérhígító gyógyszerek hatását túlfokozhatja.
Mindig vegyük figyelembe a testünk jelzéseit!
Ha tetszenek itt a Hatszínvirág blogon lévő tartalmak, iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevekre, hogy értesülj a friss információkról (havi 1-2 levél a legfrissebb cikkekkel, programokkal), és/vagy csatlakozz a FB oldalamhoz, ahol hetente többször harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel várlak a testi-lelki feltöltődés jegyében.
Szeretettel,
Mariann