Gyerekpuncs recept
Hozzávalók:
- fél 1 liter 100%-os almalé (natúr, cukormentes)
- 1 liter gyümölcsös tea (általában alma, körtét szoktunk választani; de nyugodtan saját ízlés szerint variálható)
- 3 narancs
- ízlés szerint friss alma, körte
- 1 kiskanál őrölt fahéj és/vagy 2 fahéj rúd
- 3-4 db szegfűszeg
- ízlés szerint 1-2 evőkanál méz
Elkészítése:
A narancsokból 2-nek kifacsarjuk a levét, a maradékot gerezdekre szedjük. Az almát, körtét meghéjazzuk és felkockázzuk nagyobb darabokra. Egy lábasban melegítsük fel az almalevet, a gyümölcsteát, adjuk hozzá a fűszereket és a gyümölcsdarabokat. Takarékon addig főzzük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak. A mézet tálalás előtt érdemes hozzáadni, amikor 70 fok alá hűlt, hogy ne károsodjon a vitamin tartalma. A naracsok frissen facsart levét szintén ekkor szoktam hozzáadni.
További tippek:
- az italt én le szoktam szűrni és melegen kínálom a gyerekeknek, a párolt gyümölcsöket pedig külön mellé falatozásra
- nyugodtan szabjátok kedvetekre a receptet az otthon lévő gyümölcsökkel, van amikor teszünk bele pl. 1 citrom facsart levét és/vagy egy marák mazsolát is
- ha pirosas színt szeretnétek elérni válassz erdei gyümölcsös teafilter, és mehet hozzá egy kis meggy is (akár befőtt és/vagy akár meggylé)
Ha inspirálónak találtad ezt az írást, és szeretnél értesülni az új Hatszínvirágos cikkek megjelenéséről iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevelekre, ahol egy csokorba összegyűjtve kiküldjük a friss programokat, lehetőségeket és írásokat havi 1-2 alkalommal.
Szeretettel,