Hozzávalók:
- 1 db csicseriborsó konzerv
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- fűszerek: pici só + én fűszerpaprikával és rómaiköménnyel szeretem a legjobban, de ezt nyugodtan variálhatjátok, szabhatjátok a saját ízlésetekre
Elkészítése:
A csicseriborsó konzervet átmossuk, lecsepegtetjük. Én air fryer sütőben szoktam elkészíteni, de ha az nincs otthon sima sütőben is megsüthető.
Az olíva olajjal összekeverjük a fűszereket, beleforgatjuk a csicseriborsót.
Sütőpapírral kibélelt sütőben vagy air fryerben 200 fokon kb. 20 perc alatt megsül.
Felhasználási ötletek:
- levesbetétnek krémlevesekhez levesgyöngy helyett
- főzelék feltétnek
- salátákhoz (köleses avokádó sali recept hamarosan ;-))
- fehérjedús nasinak
Ha Te kíváncsi vagy másik csicseriborsós receptre, nézd meg ezt is: Csicseriborsós-sárgarépa curry
Ha szeretnél segítséget kapni kiegyensúlyozott vegetáriánus, növényi alapú étrendek kérdéseben, vagy életmód váltás ügyében szeretettel várlak egy életmód tanácsadásra vagy holisztikus szemléletű életmód váltó programomba, ahol az egészségünket és céljainkat támogató táplálkozási szokások kialakítása mellett nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő mentális hozzáállásra és az esetleges lelki blokkok oldására is.
Én magam évek óta nagyrészt húsmentes, és egy ideje tejmentes táplálkozást is folytatok, így nemcsak a dietetikai szakmai tudásomat, de a gyakorlati tapasztalataimat is szívesen megosztom a hozzám fordulókkal, akik nyitottak a téma iránt. A munkám és az életem során is arra törekszem, és személyiségemből fakadóan is igyekszem úgy alakítani a világom, hogy az erőszakmentességet képviseljem, így nem célom senkit erőszakkal megtéríteni ebbe az irányba, de ha valaki érez magában elhívást és nyitottságot a téma iránt, örömmel segítek, mint dietetikus.
Amióta kineziológusként dolgozom ezt tekintem fő profilomnak, így táplálkozási tanácsadást már csak prevenciós témákban vállalok, de ezekben a témában keressetek bátran! Az aktuális lehetőségekről itt tájékozódhatsz.
Szeretettel,